Amanda Brouwers werkt op ons kantoor sinds 1 maart 2021. Voordat Amanda bij ons werkte was zij werkzaam als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in de regio en daarna bij een advocatenkantoor gespecialiseerd in de internationale hippische praktijk, waar zij zich naast (hippische) civiele zaken bezighield met het arbeidsrecht.


Amanda is advocaat sinds 2014 en heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar zij twee masters heeft behaald: rechtsgeleerdheid (accent privaatrecht) en International Business Law, waardoor zij naast het procederen ook thuis is in het contracteren en het ondernemingsrecht. Sindsdien is zij werkzaam in de advocatuur. In 2020 heeft zij de specialisatieopleiding arbeidsrecht afgerond aan de Grotius Academie en is zij net als Marcia lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten (VAR) Breda – ’s-Hertogenbosch.

Al hijst Amanda zich maar wat graag in haar toga, het gaat om het eindresultaat, (door) procederen of schikken, als het uiteindelijk maar de beste oplossing is voor cliënt, is haar motto. Een advies moet vooral helder en praktisch bruikbaar zijn.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is zij ook actief op sociaal vlak, zij is vicevoorzitter van Stichting URVoice, een stichting die zich bezighoudt met het enthousiasmeren van jongeren en jongvolwassenen voor vrijwilligerswerk. Ook is zij competitief en sportief, zij is als enthousiast hobby-wielrenner ook lid van een aantal wielerclubs: Cima Coppi Business Cycling & Amies de Pavé 76 (een club welke zich tijdens en naast het fietsen bezighoudt met het faciliteren van vrouwelijke junioren rensters op weg naar het worden van prof, maar met een gedegen opleiding als uitvalsbasis).

Amanda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de rechtsgebieden ‘Arbeidsrecht’ en ‘Ondernemingsrecht’ geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.