Kantonrechter oordeelt dat supermarktmanager terecht op staande voet is ontslagen. Verdwenen geldbedrag van € 63.100,00. Wat is er gebeurd?

Eenmaal per week, op woensdag, komt de geldloper van Brinks Transport de kluis met contant geld legen. Daarbij is altijd een filiaalmanager aanwezig. De geldloper scant de nummers van de sealbags en daarvan wordt een bonnetje opgemaakt en geprint. Op dat bonnetje staat tevens de naam van de aanwezige filiaalmanager. Het bonnetje wordt ook getekend door de filiaalmanager. Vervolgens neemt de geldloper de sealbags mee. De kluis kan alleen geopend worden met twee verschillende sleutels, één in het bezit van de filiaalmanager van de Lidl en één van Brinks. Nadat Brinks het geld heeft opgehaald wordt door Brinks het geld geteld (en een overzicht daarvan wordt gespecificeerd naar de inhoud van de sealbags). Het geld wordt op dezelfde dag aan de administratie van Lidl doorgegeven.

Lidl kwam erachter dat de sealbags waren verdwenen. Lidl heeft een onderzoek ingesteld en de supermarktmanager in de tussentijd geschorst. Drie dagen later is de supermarktmanager op staande voet ontslagen. Aldus Lidl heeft ze ernstige onregelmatigheden geconstateerd in de kluisprocedure, het maken van stortingen, het verdwijnen van sealbags, de financiële dagafsluiting en de procedure rondom het geldtransport. Negen sealbags met een gezamenlijke waarde van € 63.100,- zijn verdwenen en dit is door de geldtransporteur bevestigd. De sealbags zijn geregistreerd met een unieke code, maar die zijn niet meegegeven aan de geldtransporteur. De sealbags waren ook niet meer aanwezig in de kluis, zodat de enige resterende conclusie is dat er negen sealbags met een gezamenlijke waarde € 63.100,- zijn verdwenen. De werknemer voert verweer. Volgens hem staat helemaal niet vast dat hij iets te maken heeft met de verdwijning van de sealbags en zijn er andere scenario’s denkbaar. Toch oordeelt de kantonrechter op basis van deze feiten dat het ontslag op staande voet door Lidl terecht is gegeven. De werknemer wordt veroordeeld in de proceskosten van Lidl.

Categories:

Tags:

Comments are closed