Vorige week plaatste ik een artikel over een werknemer die een boete van € 75.000,- aan zijn voormalig werkgever moest betalen. Dit omdat hij volgens de werkgever het relatiebeding had overtreden. De tekst van dit relatie beding zag slechts op een verbod tot het benaderen van relaties ná het dienstverband.

Dat had de werknemer niet gedaan. Hij had tijdens het dienstverband de relaties via linkedin geïnformeerd over zijn vertrek bij werkgever en de relaties geïnformeerd over zijn nieuwe werkgever. De kantonrechter was van mening dat deze handeling ook viel onder het bereik van het relatiebeding ook al was het bericht tijdens het dienstverband verstuurd.
Gevolg, de werknemer moest € 75.000,- betalen.

Daar liet de werknemer het niet bij. Hij ging in beroep.

En met succes!
Het gerechtshof is het niet eens met de kantonrechter. Zij stelt dat er duidelijk onderscheid is gemaakt tussen de situatie tijdens de arbeidsovereenkomst en na de arbeidsovereenkomst. Door het bericht te verzenden tijdens de arbeidsovereenkomst is het verbod niet overtreden.
De werkgever stelt ook nog dat de werknemer hiermee onrechtmatig handelt, dus op die grond is hij dan schadeplichtig. Het Hof is van mening dat de werkgever hiervoor niet genoeg heeft gesteld en gaat daar aan voorbij. Het vonnis wordt vernietigd

Het was toch wel een slimme werknemer!

Categories:

Tags:

Comments are closed